Brekebeen Diaby maakt mogelijk rentree na 506 dagen blessureleed
i

Pro Shots

Brekebeen Diaby maakt mogelijk rentree na 506 dagen blessureleed

Bart van der Wijst • 18:04, 10-02-2016 / Laatste Update: 04:09, 07-01-2024

Abou Diaby is dé koning van de blessures. De voormalig middenvelder van Arsenal heeft zowat aan elk gewricht iets gehad en heeft vaker langs de kant gestaan dan in het veld. Nu, 506 dagen nadat hij zijn laatste wedstrijd speelde, staat de Fransman voor een rentree. Hij zit bij de wedstrijdselectie van Olympique Marseille voor het treffen met Trelissac deze donderdag, voor de Coupe de France.

Diaby speelde op 1 september 2014 voor het laatst een wedstrijd. Toen nam hij het met Arsenal op tegen Southampton voor de Capital One Cup. Ruim anderhalf jaar later zit hij voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. "Hij voelt zich fit en is er klaar voor", zegt Marseille-trainer Michel. "Dat hij bij de selectie zit is goed voor zijn zelfvertrouwen, wat een flinke deuk heeft opgelopen na zijn vele blessures."

Diaby verliet Arsenal in de zomer van 2015 transfervrij, waarna Olympique Marseille hem oppikte. De middenvelder speelde sinds 2013 welgeteld twee wedstrijden voor The Gunners. Zijn laatste blessure had hij aan zijn kuit.