Van Bronckhorst na puntenverlies in Arnhem: 'Verdienden om hier te winnen'

BSR Agency

Sjors Tanis • 18:03, 10-03-2019 / Laatste Update: 12:18, 12-12-2023

Giovanni van Bronckhorst zag op bezoek bij Vitesse een ‘goed Feyenoord’, maar ging toch teleurgesteld de bus in. ,,We verdienden het om hier te winnen, maar belonen onszelf niet”, baalde de vertrekkende trainer.

Feyenoord slaagde er ook in Arnhem niet in om een uitduel in winst om te zetten (1-1).

'1e helft uitstekend'

,,We speelden de 1e helft uitstekend, kwamen goed onder de druk van Vitesse uit. We creëerden heel veel mogelijkheden om de score te openen. Dat doe je gelukkig vlak voor rust en daarmee ga je verdiend de rust in”, vond Van Bronckhorst. Meteen na rust viel de 1-1 van Dauda. ,,In het 1e kwartier van de 2e helft maakten we het onszelf onnodig moeilijk.”

Fouten bij gelijkmaker

Bij de gelijkmaker gingen Haps, Martina en doelman Delle niet vrijuit. ,,Ik heb het nog niet terug gezien, maar hij valt te makkelijk”, zei Van Bronckhorst. ,,De bal werd in de rug van Ridgeciano weggestoken en daarna kwam een snelle voorzet. Dat verwachtten we achterin niet, waardoor we te veel ruimte lieten tussen Joris en de laatste lijn. De bal kwam er precies tussen. Je zag dat er een beetje twijfel was bij Joris en de verdedigers.”

,,Tegenover die tegengoal staan wel een hele hoop positieve dingen. We spelen een hele goede wedstrijd en verdienen om te winnen. We belonen onszelf alleen niet als je kijkt naar het aantal mogelijkheden dat we hebben gecreëerd.”