Brutale Iran-bondscoach Queiroz waarschuwt bond: 'Ontsla me maar, boeit me niet' (video)

Trevor Wagener • 10:48, 02-12-2017 / Laatste Update: 17:06, 07-01-2024

Carlos Queiroz heeft Iran voor de verandering op zijn kop gezet. De bondscoach van het Aziatische land heeft zijn bloedeigen voetbalautoriteiten uitgedaagd.

Queiroz vond dat, als hij niet mag zeggen wat hij wil, ze hem maar moeten ontslaan. De Portugees bleek ook niet tevreden over de geplande voorbereiding op het WK van volgend jaar. Iran belandde vrijdag bij de loting in de loodzware groep B met Portugal, Spanje en Marokko.

Plan A, B, C en D

"We moeten een beter plan maken om ons voor te bereiden", meldde Queiroz in een videoboodschap op Facebook. "Ik ben niet onder de indruk van de dreigementen waarmee ze mij de mond willen snoeren. De Iraanse voetbalfans verdienen dat hun land zich serieus voorbereidt op het WK."

Ze kunnen hem wat, meende Queiroz. "Ze kunnen me ontslaan, het interesseert me niet", voegde de 64-jarige coach eraan toe. "Het is tijd dat ik zeg waar het op staat. De spelers moeten volledige ondersteuning krijgen om straks klaar te zijn voor het toernooi."

Niet de 1e keer

Queiroz kreeg het eerder aan de stok met de bond omdat hij om meer geld vroeg voor zijn team, waarvan Alireza Jahanbakhsh (AZ) en Reza Ghoochannejhad (SC Heerenveen) deel uitmaken.