Buitenlandse media wisten ook niet wat ze zagen: 'Oranje is in WK-vorm'
i

Pro shots

Buitenlandse media wisten ook niet wat ze zagen: 'Oranje is in WK-vorm'

admin • 09:11, 27-03-2018 / Laatste Update: 03:34, 08-01-2024

De even sensationele als verrassende overwinning van het Nederlands elftal op Portugal (3-0) is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. We hebben de mooiste reacties van de grote kranten en nieuwswebsites van over de grens even voor je op een rijtje gezet!

'Holland-klap voor Ronaldo', kopt het Duitse BildZe voegen er direct aan toe dat de kop eigenlijk had moeten zijn: 'Nederland in WK-vorm', maar onze Oosterburen herinneren ons er pijnlijk even aan dat we niet geplaatst zijn voor het toernooi aankomende zomer in Rusland. Toch waren ze onder de indruk over de manier waarop de Europees kampioen - met Cristiano Ronaldo - vakkundig naar huis werd gespeeld.

'2 Premier League-flops helpen Oranje'

In Engeland kijken ze ook met veel interesse naar Oranje. The Daily Mail, niet vies van wat sensatiemakerij, zag vooral dat 2 Premier League-flops aan de basis lagen van de overwinning. Memphis Depay (ex-Manchester United) en Ryan Babel (oud-Liverpool) verzorgden namelijk de eerste 2 goals van de avond. Ondanks dat er nog een lange weg te gaan is, zorgt deze overwinning voor genoeg optimisme, constateert de site.

'Nederland bezorgt Ronaldo schaamrood op de kaken'

Ook bij The Sundie andere grote sensatiekrant in Engeland, zagen ze hoe Ronaldo en co werden weggespeeld door Oranje. De krant vindt het maar gek dat datzelfde Oranje afgelopen vrijdag in de Amsterdam Arena nog zo matig speelde tegen Engeland. 'Maar ze renden zeker niet weg zo ver van huis', kopt het medium. 'Portugal is vernederd op weg naar het WK'.

'Portugal en Ronaldo afgestopt!'

Dat is een beetje de insteek van het verslag van de BBCZij zagen dat Nederland er op een overtuigende manier in slaagde om Ronaldo niet in zijn 9e wedstrijd op rij te laten scoren.

'Cillessen de grote man'

Bij het Spaanse AS zagen ze vooral de clash tussen Real Madrid-vedette Ronaldo en FC Barcelona-keeper Jasper Cillessen. En die strijd werd duidelijk gewonnen in het voordeel van de reservedoelman van de Catalanen. 'Cillessen ranselde alles uit het doel en werd zo de grote man van de overwinning van Oranje'.

'Ronaldo vernietigd'

In Italië zagen ze vooral dat Cristiano Ronaldo in de broekzak zat van de 18-jarige Matthijs de Ligt. 'Ronaldo vernietigd', is dan ook de kop van La Gazetta dello Sport. De superster van Real kwam er niet aan te pas en werd zelfs gewisseld, een teken aan de wand volgens de roze Italiaanse sportkrant.

Vertrouwen voor Depay 

In Frankrijk zagen ze ten slotte dat het niet de wedstrijd van Olympique Lyon-keeper Anthony Lopes of Marseille-verdediger Rolando werd, maar die van Memphis Depay. De aanvaller van Lyon bekroonde een sterk optreden met een goal en moet dat vertrouwen meenemen naar zijn club, vindt L'equipe