Bundesliga: 'Nog geen plannen voor wedstrijden in mei'
i

BSR

Bundesliga: 'Nog geen plannen voor wedstrijden in mei'

admin • 22:30, 04-04-2020 / Laatste Update: 03:47, 08-01-2024

De DFL, de organisatie achter de Bundesliga en de 2e Bundesliga, zegt geen plannen te hebben om de profcompetities in mei alweer te hervatten.

Het voetbalblad Kicker meldde zaterdag dat de 36 clubs uit de 2 hoogste afdelingen hebben afgesproken in mei achter gesloten deuren weer te gaan voetballen. Ze zouden dan voor 30 juni de competitie willen afmaken met zo min mogelijk doordeweekse speelronden.

'Misleidend'

Volgens de DFL gaat het echter om een ‘misleidend’ bericht. Er zou helemaal geen duidelijk plan op tafel liggen voor het restant van het seizoen. De DFL besloot dinsdag dat er in ieder geval tot eind april niet wordt gevoetbald.

Onzekerheden

,,Er zijn toen 2 scenario’s besproken, maar daar zitten heel wat onzekerheden aan vast”, meldde de organisatie in een reactie op het bericht van Kicker. ,,De DFL claimt geen uitzonderingspositie voor de Bundesliga en de 2e Bundesliga nu onze hoogste prioriteit is om het virus in te dammen.”

81 resterende potjes

Mocht de competitie afgemaakt worden, dan krijgen de 18 clubs nog 9 wedstrijden voor de kiezen. Bayern München heeft aan kop van de ranglijst 4 punten voorsprong op Borussia Dortmund. Het Duitse bekertoernooi was aanbeland bij de halve finales.