Celtic heeft 1e prijs van het seizoen nu al binnen

admin • 21:34, 27-11-2016 / Laatste Update: 04:14, 07-01-2024

Het is pas eind november, maar Celtic heeft de eerste prijs van het seizoen al binnen. De ploeg van Brendan Rodgers won op Hampden Park met 3-0 van Aberdeen in de finale om de Schotse League Cup. Het is de 16e keer dat Celtic de beker wint.

De Australische middenvelder Tom Rogic maakte na 16 minuten de openingstreffer. Even voor rust zorgde James Forrest voor een verdubbeling van de voorsprong voor Celtic. Na 64 minuten zorgde de Franse aanvaller Moussa Dembélé vanaf de stip voor de 3-0.

Eerste prijs voor Rodgers

Het is de 1e prijs voor Brendan Rodgers als hoofdtrainer. In 2011 promoveerde hij al eens met Swansea City naar de Premier League, maar nog nooit won hij een echte schaal of beker. Rodgers begon afgelopen zomer bij Celtic, nadat hij vorig jaar werd ontslagen bij Liverpool.

Titelkoers

In de competitie heeft Celtic 8 punten voorsprong op Rangers, dat ook nog 2 wedstrijden meer heeft gespeeld. Celtic lijkt dus te gaan voor de 6e landstitel op rij. In totaal werd Celtic al 47 keer kampioen van Schotland. De Schotse FA Cup werd 36 keer veroverd.