Celtic-manager Rodgers kijkt al uit naar Old Firm-derby met 'ultra-professional' Gerrard
i

EPA

Celtic-manager Rodgers kijkt al uit naar Old Firm-derby met 'ultra-professional' Gerrard

admin • 21:17, 04-05-2018 / Laatste Update: 09:10, 07-01-2024

Ooit werden ze samen bijna kampioen van de Premier League met Liverpool. Volgend seizoen zijn ze elkaars grootste rivalen in de Scottisch Premiership. Steven Gerrard werd vrijdag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Rangers FC. Zijn oud-trainer Brendan Rodgers kijkt al uit naar hun eerste ontmoeting.

Goede manager

3 jaar lang had Rodgers de legende van Liverpool onder zijn hoede als speler van de club. Hij pakte kort geleden nog de 7de titel op een rij voor Celtic in de Schotse competitie. Rodgers denkt dat Gerrard een goede manager kan zijn. "Hij had ongelofelijke kwaliteiten als speler en zijn niveau aan professionaliteit is wat hem zo groot maakte. Ik weet zeker dat hij die kwaliteiten meeneemt als manager'', zei de Noord-Ier tegen de BBC.

Gebrek aan ervaring

Het is de eerste grote klus voor Gerrard als hoofdtrainer en niet meteen bij de kleinste club. Ervaring heeft hij nog niet echt, maar dat hoeft volgens Rodgers geen probleem te zijn. "Het gaat om het gevoel dat hij erbij heeft. Of hij er klaar voor is of niet. Stevie heeft zoveel ervaring als speler. Als je bij de grote clubs aan de slag gaat, moet je met die druk kunnen omgaan. Hij zal dat omarmen."