Champions League, Europa League én Conference League bij Ziggo Sport: zo kijk je gratis naar de wedstrijden
Voetballiefhebbers komen vanaf volgend seizoen aan hun trekken bij Ziggo Sport © Ziggo Sport

Champions League, Europa League én Conference League bij Ziggo Sport: zo kijk je gratis naar de wedstrijden

16:38, 30-04-2024

Ziggo Sport maakte dinsdag de plannen bekend voor de komende seizoenen. Voor veel voetballiefhebbers was dat goed nieuws, want vanaf volgend seizoen is er veel voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League gratis te zien. In dit artikel lees je hoe het precies werkt.

Het is voor het eerst in Nederland dat zowel de Champions League, de Europa League en de Conference League op één zender te zien zijn. Zelfs als je geen Ziggo of Ziggo Sport Totaal-abonnement hebt, kun je de wedstrijden van alle Nederlandse clubs in Europa en de finales van de drie toernooien zien.

Ziggo Sport Free

Dat kan namelijk met een gratis Ziggo Sport Free-account. Daarmee kun je de voetbalwedstrijden van de Nederlandse clubs in de Europese toernooien en de finales bekijken via de Ziggo GO app. Om gebruik te maken van Ziggo Sport Free moet je een gratis account aanmaken.

Wil je helemaal geen wedstrijden missen, dan heb je het zenderpakket Ziggo Sport Totaal nodig. Daar tussenin zit nog Ziggo Sport, waar je op kanaal 14 een wedstrijd kan zien van een Nederlandse club of een andere wedstrijd. Mochten er meerdere Nederlandse clubs tegelijkertijd in actie komen, dan wordt volgens Ziggo ook kanaal 13 ingezet.

Waar kun je uit kiezen?

  • Ziggo Sport Free: alleen wedstrijden van Nederlandse clubs en finales, via de Ziggo GO App.

  • Ziggo Sport: iedere speelavond één wedstrijd, inclusief Nederlandse clubs, via kanaal 14 en Ziggo GO App.

  • Ziggo Sport Totaal: Alle wedstrijden, live op zes kanalen en de Ziggo Sport Totaal App.

Nieuwe gezichten bij Ziggo

De zender presenteerde ook onder meer Noa Vahle en Hélène Hendriks als nieuwe gezichten. Naast de twee vrouwelijke gezichten komt er ook nog een nieuwe mannelijke presentator bij. Amin Shah maakt ook de stap naar het televisiewerk. Mensen kunnen hem kennen van de podcast Kick 't Met, dat al bij Ziggo zit. Commentator en presentator Wytse van der Goot blijft verbonden aan de zender.

Vahle was één van de stralende nieuwe gezichten op de perspresentatie van Ziggo Sport. Voor de 24-jarige voetbalverslaggeefster kwam een droom uit. "Ik moest mijn dromen voor de toekomst op een lijstje schrijven. Die heb ik thuis nog steeds. Ik schreef op dat ik ooit de Champions League wilde verslaan. Dat ik dit volgend seizoen mag gaan doen is echt een droom die uitkomt dus."

Wesley Sneijder

Ziggo Sport presenteerde ook een hele zwik aan nieuwe analisten. Onder anderen Theo Janssen en Wesley Sneijder komen over van andere kanalen waar ze al het Europese voetbal al analyseerden.

Nieuwe opzet Champions League

De Europese competities gaan komend seizoen helemaal op de schop. We krijgen voortaan 36 teams in de 'groepsfase' en de bekende acht groepen van vier teams verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt één groot competitiemodel waarin elk team acht wedstrijden speelt. De top-8 plaatst zich voor de laatste zestien en de nummers 9 tot en met 24 spelen onderling nog een tussenronde om de laatste acht doorgaande teams te krijgen.

De laatste acht ploegen zijn meteen Europees uitgeschakeld en zakken dus ook niet meer af naar de Europa League of Conference League. Dezelfde opzet geldt voor de Europa League. De Conference League houdt nog wel 32 teams, maar die spelen net als de andere twee Europese toernooien ook in één groot competitiemodel.