Chapecoense-overlever staat na lange tijd weer op het veld
i

Getty Images

Chapecoense-overlever staat na lange tijd weer op het veld

admin • 14:04, 25-12-2017 / Laatste Update: 20:21, 07-01-2024

Neto, 1 van de 3 spelers van Chapecoense die de vliegtuigcrash vorig jaar overleefde, staat na een lange weg weer op het voetbalveld.

De 32-jarige Braziliaan speelde op 22 december 20 minuten mee in een benefietwedstrijd. De weg die de centrale verdediger aflegde is wonderbaarlijk te noemen.

Chirurgische ingrepen

Op 28 november 2016 crashte het vliegtuig waar de hele selectie van Chapecoense in zat. 19 van de 22 spelers overleefden het ongeluk niet. Neto was 1 van de overlevenden. De centrale verdediger kende daarna veel fysieke problemen en onderging dan ook chirurgische ingrepen. Afgelopen vrijdag stond hij eindelijk weer op het veld voor Abravic (Braziliaanse Vereniging van Vliegtuigslachtoffers van Chapecoense).

Goede mensen

"Het is een speciaal moment om weer op het veld te staan", vertelde Neto aan Globo Esporte na de benefietwedstrijd. "Vooral om diegenen te helpen die het echt nodig hebben. Het heeft mijn leven gemarkeerd, maar ik heb hier goede mensen ontmoet. Mensen die hebben geholpen en hier waren ten behoeve van de getroffen gezinnen."

Hoogste niveau

De Braziliaan wil dan ook niets anders dan terugkeren op het hoogste niveau. Bij het 1e elftal van Chapecoense. "In het hoofd zit het goed. Ik hoop op een goed niveau terug te keren. Ik hoop dat ik op een dag kan terugkeren om mijn werk te doen voor Chapecoense, zoals ik dat altijd al deed."

Goal met kippenvel

Jackson Follman overleefde ook de ramp met het vliegtuig, waar een groot deel van de selectie van Chapecoense bij om het leven kwam. Nu loopt hij rond met een prothese en zondag scoorde de doelman in een benefietwedstrijd. Schitterend!