Chelsea verruilt Adidas voor Nike en vangt zo het dubbele
i

Pro Shots / Action Images

Chelsea verruilt Adidas voor Nike en vangt zo het dubbele

admin • 12:35, 18-05-2016 / Laatste Update: 14:56, 12-12-2023

Chelsea heeft een nieuwe kledingsponsor voor volgend seizoen gevonden. In plaats van Adidas, zijn de shirts van de Londense club volgend jaar van Nike. Dat levert de club ongeveer 80 miljoen euro per jaar op. Een verdubbeling van het bedrag dat Adidas in de club pompte.

Om deze deal mogelijk te kunnen maken moet Chelsea het contract met Adidas, dat nog 6 jaar doorliep, afkopen. Dat kost ze net iets meer dan 50 miljoen euro, schrijft de Telegraph. Omdat Nike zo bizar veel geld beschikbaar stelt is dat echter geen enkel probleem. Sterker nog, het eerste jaar houdt de club nog 30 miljoen euro over en vanaf seizoen 2017/2018 kan er écht met de volle 80 miljoen worden geshopt.

Manchester United grootverdiener

Ondanks dat Chelsea nu met een mooi bedrag kan gaan wapperen, is er nog altijd één club die meer geld binnen hengelt en dat is Manchester United. Hun deal met Adidas is goed voor nét geen 100 miljoen euro per jaar. Ter vergelijking: Arsenal vangt 40 miljoen euro voor Puma en Manchester City krijgt jaarlijks 26 miljoen euro van Nike.