Chinezen lijken Leuven toch echt over te gaan nemen

Chinezen lijken Leuven toch echt over te gaan nemen

admin • 22:56, 22-03-2017 / Laatste Update: 19:24, 12-12-2023

Oud-Heverlee Leuven heeft maandag en dinsdag een delegatie ontvangen van de Chinezen die eind januari met OHL een afspraak afsloot voor de verkoop van de club.

Die groep Chinezen is dinsdagochtend vroeg vertrokken "omdat het stadsbestuur een reeds lang vastgelegde afspraak op het laatste ogenblik afzegde". Dat meldt de Leuvense club, die eraan toevoegt enkele maatregelen te nemen "indien zou blijken dat de ondertekende overeenkomst niet te goeder trouw zou worden uitgevoerd".

"Oud-Heverlee Leuven heeft zoals bekend eind januari een bindende afspraak afgesloten met een Chinese investeerder (Shanghai Naisi Investment Management Center, red.)", aldus OHL in een persbericht.

Geen antwoord

"De Chinese delegatie is dinsdagochtend vroegtijdig vertrokken omdat het stadsbestuur een lang vastgelegde afspraak op het laatste ogenblik afzegde", zo klinkt het. "Voorlopig hebben wij op de gestelde vragen dan ook nog geen antwoord gekregen. Op dit ogenblik is de club gebonden aan de overeenkomst die werd afgesloten met de Chinese investeerder en blijft het onze plicht om hiermee door te gaan. In afwachting van het antwoord van de Chinese investeerder hebben wij als goede huisvader evenwel beslist om een aantal maatregelen te nemen indien zou blijken dat de ondertekende overeenkomst niet te goeder trouw zou worden uitgevoerd."