CL groep A: Arsenal pakt met 4-1 koppositie, PSG thuis gelijk
i

Pro Shots

CL groep A: Arsenal pakt met 4-1 koppositie, PSG thuis gelijk

admin • 23:27, 06-12-2016 / Laatste Update: 12:51, 12-12-2023

In groep A van de Champions League ging het vanavond vooral om de 1e plek in groep A en de 3e plek die recht geeft op Europese overwintering in de Europa League. Arsenal heeft dankzij een misstap van PSG de koppositie gepakt.

Arsenal had een makkelijk avondje in het Zwitserse Basel. Al na iets meer dan een kwartier spelen had Lucas Pérez er al 2 in liggen namens Arsenal, terwijl Basel minstens een punt moest pakken voor een plek in de Europa League. Na rust dendert Pérez vrolijk door. 2 minuten nadat Arsenal de kleedkamer uitkwam heeft hij er al een officieuze hattrick in liggen.

Maar Arsenal was nog niet klaar.  In de 54e minuut scoorde ook jongeling Alex Iwobi (20): 4-0. Basel redde nog wel de eer dankzij Seydou Doumbia. Hij maakte een voorzet van Marc Janko af.

Paris St. Germain - Ludogorets 2-2

Paris St. Germain kende een valse start in de jacht op de 1e plek in groep A. Na een kwartier spelen kwam Ludogorets op een 0-1 voorsprong dankzij een kopbal van Virgil Misidjan. Na een afgekeurde goal van PSG wist Edinson Cavani met een prachtige omhaal het net wel te vinden. Toch mocht dat niet baten. Ludogorets scoorde daarna gewoon nog een keer, waardoor PSG de 1e plek in de groep wel kon vergeten. Ook de goal van Angél di Maria vlak voor tijd, mocht niet baten.