Club Brugge wint dankzij penalty diep in 8ste minuut blessuretijd

BELGA

Trevor Wagener • 00:58, 15-09-2018 / Laatste Update: 23:24, 04-01-2024

Club Brugge is heel goed weggekomen in het thuisduel met laagvlieger Sporting Lokeren. Door een rake penalty van Jelle Vossen in de 98ste minuut won Club Brugge met 2-1.

Club Brugge had tot vrijdagavond nog geen wedstrijd verloren in de Belgische competitie. Met een bezoek van laagvlieger Sporting Lokeren leken de Nederlandse basisklanten Stefano Denswil, Arnaut Danjuma Groeneveld en Ruud Vormer zich ook vrijdagavond weinig zorgen te hoeven maken.

Gekkehuis

Maar reden tot zorgen was er wel degelijk. Na 8 minuten kwamen de bezoekers uit Lokeren namelijk op 0-1 via Dorde Jovanovic. Die stand bleef langer dan het Club Brugge lief was behouden. Totdat Ruud Vormer zijn ploeg weer op sleeptouw nam en een assist verzorgde op Benoit Poulain: 1-1.

Een 1e nederlaag zou er niet komen, maar een 6e overwinning leek er ook niet te komen. Tot de 98ste minuut. Club Brugge kreeg nog een penalty in de absolute slotfase van de wedstrijd en dat buitenkansje was wel aan Vossen besteed: 2-1. De voorsprong op nummer 2 KRC Genk, dat dit weekend nog in actie komt, is nu 5 punten.