Cocu: Locadia moet zijn emoties beter onder controle houden

Cocu: Locadia moet zijn emoties beter onder controle houden

admin • 10:31, 24-10-2015 / Laatste Update: 05:22, 13-12-2023

Zo'n fase had PSV sinds begin vorig seizoen nog niet. Na twee teleurstellende resultaten op een rij is het in de competitie en de Champions League achterop geraakt. "Verwijt je jezelf iets?" Het werd voor het eerst in lange tijd aan trainer Phillip Cocu gevraagd.

Nee, Cocu verwijt zichzelf niets, maar wel het team inclusief hemzelf. "We zijn hier niet om verwijten naar elkaar te maken, maar om elkaar aan te vullen. Allemaal hebben we de verantwoordelijkheid voor de resultaten en we proberen met zijn allen om winst te boeken."

Falen vanaf de stip

De coach liet zich ook nog uit over de grote hoeveelheid gemiste strafschoppen bij PSV. Van de laatste tien in een officieel duel werden er maar vier benut. ,,We missen er te veel,'' vindt Cocu. Tegen VfL Wolfsburg faalde Jürgen Locadia vanaf de stip. ,,Normaal is hij heel trefzeker."

Emoties

De reservespits moet zijn emoties wat beter onder controle houden, aldus de coach. ,,Emotie hoort bij voetbal, maar hij heeft nu twee keer een gele kaart in de reactie gekregen. Dat moet hij wel afleren. Als de emoties oplopen, en dat kan in voetbal gebeuren, moet hij wel de controle houden."

Lees ook: Quincy Promes is back! Check hier zijn nieuwe video

Lees ook: Waarom Cruijff de grootste is

Lees ook: Ex-international Jardel op luchthaven betrapt met 10 kilo vis