Coëfficiëntenlijst UEFA: Oostenrijk loopt in op Nederland, Denemarken haakt af
i

Pro Shots

Coëfficiëntenlijst UEFA: Oostenrijk loopt in op Nederland, Denemarken haakt af

Martijn Baars • 10:29, 21-09-2018 / Laatste Update: 20:26, 04-01-2024

Door de zege van Ajax op AEK Athene in de Champions League, pakte Nederland weer 2 punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA. 1 probleempje: Oostenrijk deed het de eerste Europese speelronde beter dan 'wij' en loopt dus iets in op plek 11.

Nederland heeft nu de virtuele plek 11 in handen. Als die positie aan het einde van het seizoen nog steeds in ons bezit is, mag de landskampioen van 2020/2021 weer rechtstreeks de Champions League-groepsfase in. Zonder play-offs te spelen.

Oostenrijk

Nederland heeft door de nederlaag van PSV tegen FC Barcelona en de zege van Ajax op AEK Athene nog een voorsprong van ruim 0,3 punt op Oostenrijk. De beide clubs die nog actief zijn in de Europa League, Red Bull Salzburg en Rapid Wien, wonnen allebei hun wedstrijd. Salzburg won het 'Red Bull-duel' van Leipzig met 2-3 en Rapid Wien won thuis met 2-0 van Spartak Moskou.

Denemarken

Nummer 13 Denemarken lijkt voorlopig afgehaakt in de strijd om plek 11. De enige nog actieve ploeg in Europa, FC Kopenhagen, speelde met 1-1 gelijk tegen Zenit.