Conte sneert naar Mourinho: 'Nooit meer zoals zijn seizoen toen!'
i

Pro Shots

Conte sneert naar Mourinho: 'Nooit meer zoals zijn seizoen toen!'

Trevor Wagener • 21:31, 29-07-2017 / Laatste Update: 00:24, 08-01-2024

In aanloop naar het nieuwe Premier League-seizoen heeft Chelsea-trainer Antonio Conte nog maar eens een tikkie uitgedeeld aan zijn collega José Mourinho van Manchester United. De Italiaanse manager wil voorkomend dat de Londenaren 'niet nog een Mourinho-jaar' meemaken.

De Portugees won in 2015 de landstitel maar werd het seizoen erop al snel ontslagen. Chelsea stond toen op een dramatische 16e plaats. "2 jaar geleden eindigde deze club op een 10e plaats", zegt Conte tegen de BBC. "Dat mag nooit meer gebeuren."

Jouw pakkie an, niet mijne

De laatste keer dat een club 2 keer op rij de Premier League wist te winnen, was United. Zij voltooiden 3 titels op rij in het seizoen 2008/2009. Iets dat Chelsea ook wil, maar Conte weet dat het moeilijk is. "Dat is lastig, maar wij willen sowieso een Mourinho-seizoen zien te voorkomen."

De keuzeheer weet dat de coaches van de laatste 2 kampioenen het seizoen erop allebei hun banen kwijt raakten. "Dat gebeurde bij José en bij Claudio Ranieri. Bij ons niet. Wij zoeken naar de beste oplossingen om dat te voorkomen. Die oplossingen toepassen is het leukste dat er is."