Debutant schiet Chili in laatste minuut langs WK-ganger Zweden (video)

Trevor Wagener • 21:18, 24-03-2018 / Laatste Update: 22:09, 08-01-2024

Zweden heeft in een oefenpot ter voorbereiding op het WK van komende in Rusland verloren van Chili. In de Friends Arena in Stockholm leek het duel gelijk te eindigen, maar bepaalde een debutant anders: 1-2.

Chili, dat ontbreekt bij het WK in Rusland, opende via Arturo Vidal de score. De middenvelder van Bayern München stond in de 22ste minuut na een afgeslagen corner van Alexis Sánchez op de goede plaats om de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de kruising te janken.

Rol ex-eredivisiespelers

Zweden trok de stand direct weer gelijk in de 1e aanval na de aftrap van het openingsdoelpunt. Oud-PSV'er Ola Toivonen was het eindpunt van een mooi opgezette aanval en plaatste zijn zuivere schuiver knap binnen. Chili had na rust een veldoverwicht, maar wist het compact spelende Zweden niet te ontregelen. In de slotminuut viel de winnende treffer alsnog. Debutant Marcos Bolados scoorde in de rebound, nadat doelman Kristoffer Nordfeldt (ex-Heerenveen) een schot van Sánchez nog had gekeerd:

🔚 | Marcos Bolados zorgt er kort voor tijd voor dat Zweden - Chili toch een winnaar krijgt: 1-2.#zwechi pic.twitter.com/hoV7UaF1Jt