'Deense bond op zoek naar nieuwe selectie door staking'
i

AFP

'Deense bond op zoek naar nieuwe selectie door staking'

admin • 13:34, 03-09-2018 / Laatste Update: 04:49, 07-01-2024

Onrust in Denemarken. De Deense voetbalbond (DBU) en de internationals hebben ruzie over een nieuwe arbeidsovereenkomst. De spelers willen geld, de bond vindt dat ze te veel geld vragen.

De selectie van Denemarken lijkt in staking te gaan, volgens de Deense voetbalbond. De spelers willen geld ontvangen voor portretrechten. Opvallend is dat vorig jaar de Deense voetbalsters ook al staakten omdat er ruzie was met de bond.

Reactie Eriksen

"Het zijn de spelers die ieder jaar miljoenen binnenhalen voor de DBU", vertelt sterspeler Eriksen aan Ekstra Bladet. "Daarom is het teleurstellend dat we zien dat de bond ons afschildert als geldwolven die alleen maar aan hun eigen portemonnee denken." Volgens de sterspeler van Tottenham Hotspur hoeft de Deense bond hen niet te bedanken, maar ook niet af te schilderen als de slechteriken.

Nations League

Denemarken heeft 2 wedstrijden op het programma staan. Een vriendschappelijke wedstrijd tegen Slowakije en de belangrijke Nations League-wedstrijd tegen Wales. De wedstrijden gaan misschien niet door, maar de bond probeert nog andere spelers te vinden die wél willen spelen.