Denen en Zweden met eredivisietintje scoren niet
i

Getty Images

Denen en Zweden met eredivisietintje scoren niet

admin • 00:10, 03-06-2018 / Laatste Update: 19:42, 08-01-2024

Het oefenduel tussen Zweden en Denemarken heeft geen winnaar opgeleverd. De toeschouwers in de Friends Arena in Solna zagen zelfs helemaal geen doelpunten (0-0). Bij Denemarken begon spits Nicolai Jørgensen van Feyenoord in de basis. Hij maakte in de 7e minuut plaats voor Ajacied Kasper Dolberg.

Met Lasse Schöne kwam nog een speler van Ajax in het veld bij de Denen. Schöne loste oud-Ajacied Michael Krohn-Dehli af, die zijn basisplaats dankte aan de afwezigheid van Christian Eriksen. De spelmaker van Tottenham Hotspur en het Deense elftal had verlof gekregen van bondscoach Age Hareide omdat zijn hoogzwangere vrouw op het punt van bevallen staat.

Met Andreas Granqvist, Oscar Hiljemark, Marcus Berg en Ola Toivonen stonden bij Zweden 4 spelers met een verleden in de eredivisie in de basis. De ploeg van bondscoach Janne Andersson bleef in de kwalificatie voor het WK het Nederlands elftal voor in de groep en schakelde Italië uit in de play-offs. Zweden speelt op het WK tegen Zuid-Korea, Mexico en Duitsland. Denemarken is ingedeeld in de groep bij Peru, Australië en Frankrijk.