De deur naar de nationale ploeg blijft open, maar Messi zegt af voor oefenduels
i

Getty Images

De deur naar de nationale ploeg blijft open, maar Messi zegt af voor oefenduels

admin • 02:03, 16-08-2018 / Laatste Update: 17:44, 05-01-2024

Aanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey).

De sterspeler van FC Barcelona zal volgens een woordvoerder de komende periode misschien nog wel meer wedstrijden van de nationale ploeg overslaan. Van een definitief afscheid zou echter nog geen sprake zijn.

Teleurstellend WK

Messi beleefde met Argentinië een teleurstellend WK in Rusland. De latere winnaar Frankrijk was in de achtste finales te sterk. Daarna kwamen er sterke geruchten dat de 5-voudig wereldvoetballer van het jaar zijn interlandcarrière voor gezien zou willen houden.

Deur blijft open

,,Wij weten niet wat er gaat gebeuren na onze 2 interlands in de Verenigde Staten, maar Messi heeft onze technische staf vooralsnog laten weten dat hij niet in de eerstvolgende selectie van de partij wil zijn'', liet de woordvoerder weten. ,,De deur naar de nationale ploeg blijft voor hem echter openstaan.''

Scaloni

Argentinië zal in oktober en november nog eens 4 oefeninterlands afwerken. Lionel Scaloni is voorlopig interim-bondscoach.