Deze 2 records heeft Dick Advocaat in het vizier nu hij een jaar langer bij Feyenoord blijft
i

Pim Ras Fotografie

Deze 2 records heeft Dick Advocaat in het vizier nu hij een jaar langer bij Feyenoord blijft

Martijn Baars • 16:25, 22-04-2020 / Laatste Update: 02:59, 05-01-2024

Dick Advocaat heeft zijn contract bij Feyenoord met een jaar verlengd. De 72-jarige oefenmeester kan daardoor 2 records gaan breken in Rotterdam: dat van de oudste Eredivisie-coach ooit en de Feyenoord-coach met de langst ongeslagen reeks.

Op 8 mei 2016 zat Foppe de Haan voor het laatst op de bank als trainer van SC Heerenveen. Hij zag de Friezen met 1-1 gelijk spelen op bezoek bij ADO Den Haag. Op dat moment was De Haan 72 jaar en 317 dagen oud. Aangezien betaald voetbal pas vanaf 1 september weer is toegestaan, kan Advocaat dat record in de 1e speelronde van het komende seizoen verbreken. Vanaf 29 augustus 2020 is Advocaat de oudste coach ooit op het hoogste niveau in Nederland.

14 duels ongeslagen

Mocht Advocaat zijn knappe reeks na de onderbreking voortzetten, gloort nog een ander record. Sinds de aanstelling van Advocaat begin november, kort nadat Jaap Stam was ontslagen, verloor Feyenoord geen wedstrijd meer in de Eredivisie. De cijfers zijn waanzinnig: 14 wedstrijden, 11 zeges, 3 gelijke spelen. Advocaat en zijn manschappen zijn dus al 14 wedstrijden ongeslagen. Als De Kleine Generaal er in slaagt de 1e 18 Eredivisie-wedstrijden van het nieuwe seizoen zonder nederlaag te blijven, schrijft hij historie. De Feyenoord-coach met de langst ongeslagen reeks in de Eredivisie is Ernst Happel, die zijn eerste 31 wedstrijden niet verloor.