Directeur FC Köln zegt niets fout gedaan te hebben na kritiek: 'Niemand handelde roekeloos'
i

BSR Agency

Directeur FC Köln zegt niets fout gedaan te hebben na kritiek: 'Niemand handelde roekeloos'

admin • 12:23, 03-05-2020 / Laatste Update: 01:19, 05-01-2024

De directie van 1. FC Köln is zich van geen kwaad bewust nadat er ophef is ontstaan over het handelen van de Duitse voetbalclub. Ondanks 3 positieve coronatests werden de werkzaamheden gewoon voortgezet. "Niemand binnen onze club heeft roekeloos gehandeld”, zegt directeur Horst Heldt.

"Feit is natuurlijk dat we 3 besmette medewerkers en meer dan 50 niet-besmette medewerkers hebben. Maar we gaan ervan uit dat de maatregelen op de club werken”, zei Heldt tegen Bild am Sonntag.

2 spelers en fysio

2 spelers van de nummer 10 van Duitsland en een fysiotherapeut werden positief getest op Covid-19. Desondanks werd het trainingsschema hervat en werden er geen scherpe maatregelen getroffen.

Onder anderen Karl Lauterbach, politicus en professor in de gezondheidskunde, uitte zijn onvrede. "Wie met Covid-19 traint, riskeert schade aan longen, hart en nieren”, stelde hij.

Trainen in kleine groepen

Volgens Heldt kan de competitie nog altijd in mei hervat worden. "We leren nu allemaal compromissen te sluiten waar we weken geleden niet aan dachten. Natuurlijk is een goede teamtraining van 10 tot 14 dagen wenselijk. Maar misschien lukt dat nu niet. En dan doen we het op deze manier”, aldus de directeur. Daarmee doelt hij op het trainen in kleine groepen.

Geen verplichte quarantaine

Speler Birger Verstraete noemde de plannen tegenover de Belgische televisiezender VTM ‘naïef’. "We zijn niet verplicht in quarantaine te gaan en dat is een beetje bizar”, aldus Verstraete. "Ik denk ook dat het virus zich heeft verspreid. De fysiotherapeut heeft mij en andere spelers wekenlang behandeld. En ik vormde donderdag een duo met een van de 2 betrokken spelers in de sportschool.”

Verstraete maakt zich ook zorgen omdat zijn partner een hartpatiënte is en dus tot de risicogroep behoort. "Ik wil eerst dat iedereen gezond is voordat we weer voetballen.” In de Bundesliga staan nog 9 speelrondes op het programma.