Dit is waarom sporters als Hamilton, Aubameyang en Promes juichen met gekruiste armen
i

BSR Agency

Dit is waarom sporters als Hamilton, Aubameyang en Promes juichen met gekruiste armen

Martijn Baars • 21:44, 29-08-2020 / Laatste Update: 03:59, 08-01-2024

Lewis Hamilton deed het zaterdagmiddag na het winnen van pole-position voor de GP van België. Pierre-Emerick Aubameyang deed het toen hij gescoord had voor Arsenal in de Community Shield tegen Liverpool. Quincy Promes deed het na zijn goal voor Ajax tegen Eintracht Frankfurt. Juichen met de armen gekruist voor de borst. Maar waarom? Hieronder de uitleg.

Zaterdagochtend werd bekend dat acteur Chadwick Boseman overleden was op 43-jarige leeftijd aan de vreselijke ziekte kanker. Hij werd vooral bekend door zijn rol als King T'Challa in de Marvel-film Black Panther. Daarin maakte hij het 'Wakanda Forever'-gebaar, een groet in de film. De film is zeker voor de zwarte gemeenschap een soort heiligdom geworden, omdat voor het eerst in de filmgeschiedenis een zwarte acteur een superheld was.

De groet groeide uit tot een trots symbool voor de zwarte gemeenschap. Vandaar dat ook vooral zwarte sporters zaterdag hun eerbetoon brachten aan de overleden Boseman door de Wakanda Forever-groet te brengen. Check hieronder de foto's.