Dortmund en Bayern fier aan kop in Bundesliga

Brian Vesseur • 19:40, 12-09-2015 / Laatste Update: 05:48, 13-12-2023

In de Bundesliga blijven Borussia Dortmund en Bayern München de lijst aanvoeren. Met vier zeges uit vier wedstrijden doen de topploegen niet voor elkaar onder, al moesten ze zaterdag allebei erg diep gaan. Dortmund won met 4-2 van Hannover 96, Bayern versloeg FC Augsburg met 2-1.

Dortmund had wat hulp nodig van de Braziliaanse verdediger Felipe. Die maakte eerst een eigen doelpunt (2-3) en besliste de wedstrijd met een handsbal. De strafschop die volgde, werd door Pierre-Emerick Aubameyang benut. Daarmee deed Felipe de twee goals van zijn teamgenoot Artur Sobiech teniet. Voor Dortmund troffen Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan voor rust ook doel.

In München leek de ploeg van trainer Pep Guardiola lang tegen puntenverlies aan te lopen. Bayern, zonder de geblesseerde Arjen Robben, kreeg kort voor rust een treffer om de oren van Alexander Esswein. Pas in het laatste kwartier sloeg de regerend landskampioen toe. Robert Lewandowski maakte gelijk en in de negentigste minuut besliste Thomas Müller vanaf de stip de wedstrijd.