Drogba: Door mij miste Robben penalty in CL-finale

admin • 23:48, 19-11-2015 / Laatste Update: 19:42, 12-12-2023

Didier Drogba zegt dat hij de reden was waarom Arjen Robben in 2012 een penalty miste in de Champions League-finale tegen Chelsea. De Nederlander verzuimde daarmee Bayern München vlak voor tijd de leiding en mogelijk de zege te geven.

Na een doelpuntloze verlenging wonnen de Londenaren na strafschoppen uiteindelijk de 'Cup met de Grote Oren' , nadat het na 90 minuten in 1-1 was geëindigd.

Vlak voor de strafschop stapte Drogba op Robben af en begon een gesprek. ,,Arjen, je bent een Chelsea-speler, dus dit kun je niet doen. Doe het niet! We weten toch in welke hoek je gaat schieten'', zo onthult de 37-jarige aanvaller in zijn autobiografie Commitment. ,,Die opmerking is zeker in zijn hoofd gaan zitten. Daarom was zijn trap zwakker dan normaal en kon Petr Cech redden.''

Drogba, die tegenwoordig speelt voor Montreal Impact, schoot zelf de winnende penalty binnen. Robben moest een jaar wachten om toch datzelfde succes te hebben. Tegen Borusia Dortmund won Bayern München twaalf maanden later de CL-finale met 1-2, door een doelpunt vlak voor tijd van Robben.