Drone-bestuurder Albanië op vooravond return opgepakt

Drone-bestuurder Albanië op vooravond return opgepakt

admin • 16:08, 07-10-2015 / Laatste Update: 07:18, 13-12-2023

Politie in Albanië zegt een man gearresteerd te hebben die vorig jaar een drone bestuurde die voor onrust zorgde bij de interland tussen Servië en Abanië. Donderdagavond staan beide landen opnieuw tegenover elkaar in een beladen confrontatie in de EK-kwalificatie.

Een jaar geleden vloog er een drone boven de grasmat, waaraan een vlag van Groot-Albanië hing. Dat gebied ligt deels op Servische grond. Een Servische voetballer trok de drone naar beneden, waarna er een opstootje tussen spelers ontstond en supporters het veld bestormden. De wedstrijd werd gestaakt. Albanië kreeg een reglementaire overwinning toegewezen en Servië ontving als straf drie punten in mindering.

Volgens autoriteiten in Albanië is de 33-jarige Ismail Morinaj samen met drie andere mannen opgepakt. Zij zouden de drone bestuurd hebben. Bij de arrestatie werden twee psitolen, munitie en 36 kaartjes voor de wedstrijd aangetroffen.

Voor de wedstrijd van donderdagavond heet de politie extreme veiligheidsmaatregelen getroffen.  1500 agenten vormen een cordon rondom het stadion in Elbassan. Toeschouwers moeten zich identificeren en worden gefouilleerd voordat ze het stadion in mogen.

Servië is al kansloos voor EK-deelname. Albanië kan zich voor het eerst kwalificeren voor een groot toernooi.

Lees ook: Analyse: Internazionale terug aan de top door huurling en 60 miljoen

Lees ook: Adriaanse: Ik ben bont en blauw geslagen door Feyenoord-fans

Lees ook: F1-baas: ‘Topteams hebben Verstappen in het vizier’