'Onder druk gezette Abramovitsj wijst bod van rijkste man van Engeland op Chelsea af'
i

EPA

'Onder druk gezette Abramovitsj wijst bod van rijkste man van Engeland op Chelsea af'

Trevor Wagener • 20:27, 09-06-2018 / Laatste Update: 22:40, 07-01-2024

Jim Ratcliffe, de rijkste man van Groot-Brittannië, heeft tegen beter weten in en met weinig succes een bod op Chelsea gedaan. Eigenaar Roman Abramovitsj wees volgens Britse media het aanbod af.

Er zou de laatste tijd meerdere biedingen op Chelsea zijn gedaan. Dat heeft alles te maken de problemen die Abramovitsj met de Britse autoriteiten heeft. De Russische eigenaar heeft nogal veel moeite het regelen van een visum. Die documenten zouden voor een langer verblijf in Engeland moeten zorgen.

Gekkehuis

De aanleiding hiervoor zou de gespannen relatie tussen Engeland en Rusland zijn. Nadat de Russische ex-dubbelspion Sergei Skripal werd vergiftigd, zijn de verhoudingen tussen de landen gespannen. Volgens de verhalen heeft Abramovitsj inmiddels een Israëlisch paspoort gekregen. Voetbalclub Chelsea daarentegen stelde vorige week vanwege 'het slechte investeringsklimaat' de geplande bouw van een nieuw stadion voorlopig uit. Lekker gewerkt, heren!

Koopclub

Jim Ratcliffe, die 16 scheikundige fabrieken bezit, heeft een seizoenkaart van Chelsea. Hij zou volgens Sunday Times de rijkste Brit zijn en bezit 21,05 miljard pond. Abramovitsj, die sinds 15 jaar eigenaar is, heeft een eigendom van 9,3 miljard pond. Ratcliffe, opgegroeid in Manchester, is al eigenaar van de Zwitserse club FC Lausanne-Sport.