Duitsland wil 'Oranje-kater' wegspelen bij Noord-Ierland: 'Moeten het hoofd erbij houden'
i

AP

Duitsland wil 'Oranje-kater' wegspelen bij Noord-Ierland: 'Moeten het hoofd erbij houden'

admin • 15:59, 08-09-2019 / Laatste Update: 14:23, 08-01-2024

Duitsland trapt maandagavond in Belfast af tegen Noord-Ierland, maar staat best onder druk na de nederlaag tegen Oranje. Voorafgaand aan het nieuwe EK-kwalificatieduel keek bondscoach Joachim Löw nog even terug naar afgelopen vrijdag. ,,We zullen wat moeten laten zien na de nederlaag tegen Nederland."

Het verlies is flink aangekomen bij de 4-voudig wereldkampioen. Na een mislukt WK leek Duitsland met een verjongde ploeg weer op de weg terug, na 3 overwinningen op rij in het kwalificatietoernooi voor het EK. Maar van het positivisme is weinig meer overgebleven na het mislukte optreden tegen het Nederlands elftal. Het vertrouwen in de verdedigers Jonathan Tah, Niklas Süle en Matthias Ginter is zo gedaald dat de roep voor een terugkeer van de bedankte Mats Hummels steeds luider is gaan klinken.

Onder druk

Löw probeert de rust te bewaren. De bondscoach peinst er voorlopig niet over om ervaren spelers als Hummels, Thomas Müller en Jérôme Boateng weer op te roepen voor de nationale ploeg. ,,Over hen is toch wel voldoende gezegd”, zei hij.

,,We staan weer onder druk maar moeten ons hoofd erbij houden”, zei Marco Reus. ,,Als we van Noord-Ierland winnen, staan we er weer goed voor richting het EK.”

Koploper Noord-Ierland

Zelfs bij een nederlaag tegen Noord-Ierland kan Duitsland nog steeds bij de beste 2 ploegen van de poule eindigen. Wel heeft ‘Die Mannschaft’ na het verlies tegen Oranje niet meer in eigen hand of het 1e wordt. Want het Nederlands elftal heeft een beter doelsaldo overgehouden aan beide duels met de Duitsers. De winnaar van de kwalificatiegroep ontloopt waarschijnlijk de beste landenploegen van Europa tijdens de groepsfase van het EK.

Duitsland mist in Belfast Nico Schulz, die een voetblessure heeft overgehouden aan het duel met Nederland. Leroy Sané, Julian Draxler en Leon Goretzka ontbraken ook al tegen Oranje. Noord-Ierland is na 4 kwalificatieduels nog zonder puntenverlies. Na 4 overwinningen op Wit-Rusland en Estland wacht de verrassende koploper een loodzware 2e helft van het kwalificatietoernooi met dubbele ontmoetingen tegen Duitsland en Nederland.