Dure hotels vissen achter net tijdens EK, fans naar bungelowpark

Dure hotels vissen achter net tijdens EK, fans naar bungelowpark

admin • 12:45, 04-03-2016 / Laatste Update: 12:28, 07-01-2024

Alle Belgenmoppen kunnen komende zomer even de koelkast in, want zo dom zijn onze zuiderburen helemaal niet. In plaats van extreem dure hotels boeken tijdens het EK, huurt de grootste supportersvereniging gewoon een heel bungalowpark af. Niks woekerprijzen, maar gewoon lekker goedkoop in een ruim huisje bivakkeren.

Hotels in de Franse speelsteden zagen het al helemaal zitten, prijzen een keertje of vijf over de kop gooien, want fans betalen toch wel. Maar de Belgen zijn dus niet voor één gaat te vangen, schrijft Het Nieuwsblad vrijdag.

Aanvragen stromen binnen

,,In Bordeaux hebben we een volledig vakantiepark afgehuurd aan zee, op een uurtje rijden van de stad", zegt Michael Vandersteen, de voorzitter van fanclub Bemvoort. ,,Daar gaan we met 430 Belgische fans slapen, en we bekijken zelfs of we nog meer plaatsen kunnen krijgen, want de aanvragen blijven binnenstromen. We betalen daar 30 euro per persoon per nacht, een fractie van wat je in de hotels kwijt bent."

Ook in Nice is inmiddels een park gevonden om af te huren. In Lyon is de missie mislukt en dus zullen de fans nog dezelfde avond als de wedstrijd tegen Italië naar huis reizen. Of ze moeten tóch in een peperduur hotel gaan zitten.