Engelse degradatiekandidaten op een rijtje: wie redden het niet?
i

Pro Shots

Engelse degradatiekandidaten op een rijtje: wie redden het niet?

Brian Vesseur • 12:52, 06-02-2017 / Laatste Update: 02:41, 05-01-2024

Na 24 wedstrijden in Premier League is het onderin enorm spannend. Terwijl Chelsea op het kampioenschap afstevent, strijden er 6 ploegen tegen degradatie. Daarvan zullen er 3 aan het langste eind trekken, maar de andere 3 clubs degraderen naar het Championship. Bij die clubs hoort ook landskampioen Leicester City, dat ook nog actief is in de Champions League. De club heeft nog 14 wedstrijden om te zorgen dat ze in de hoogste competitie blijven. Een overzicht.

It's all up for grabs in a tightly packed foot of the #PL pic.twitter.com/5K3Q2h4Wj9

— Premier League (@premierleague) February 6, 2017

15. Middlesbrough: Afgedankte spelers moeten de club redden

Promovendi hebben het altijd lastig in de Premier League. Bij Middlesbrough ligt het probleem vooral in de voorhoede, want de defensie staat als een huis. De ploeg kreeg pas 27 goals tegen in 24 wedstrijden. Er zijn maar 3 ploegen die minder goals tegen kregen.

Middlesbrough heeft veel spelers die bij andere clubs niet meer nodig waren. Victor Valdes is bijvoorbeeld de doelman, Alvaro Negredo de spits. Ook kwamen Fabio (ex-Manchester United/Cardiff City) en Gaston Ramirez (ex-Southampton) naar de club. De 31-jarige Negredo scoorde tot nu toe 6 goals in de Premier League. Hij zal meer moeten laten zien om zijn club op het hoogste niveau te houden.

16. Leicester City: Wanneer staan de toppers op?

Claudio Ranieri was in 2015 een degradant met Leicester City en werd het seizoen daarop kampioen. Een gekke plottwist, maar de Italiaanse trainer kreeg de deksel op de neus: de ploeg strijdt dit seizoen weer tegen degradatie. Achteraf kunnen we stellen dat N'Golo Kanté een enorm grote rol heeft gespeeld in het kampioenschap. De middenvelder liep vorig seizoen alle gaten dicht en zorgde voor power op het middenveld. Het is niet voor niks dat Chelsea, waar Kanté nu speelt, de koploper is.

De fans van Leicester hopen op Riyad Mahrez en Jamie Vardy, die vorig seizoen voor de doelpunten zorgden. Een gouden ingeving moet de club, die nog steeds in de Champions League speelt, redden van degradatie.

17. Swansea City: Narsingh ruilt kampioen in voor kwakkelende ploeg

Luciano Narsingh maakte afgelopen winter de overstap van Nederlands kampioen PSV naar degradatiekandidaat Swansea City. Bij The Swans gaf hij in de 2 Premier League-wedstrijden dat hij inviel al 2 assists. Een ware toevoeging voor de selectie, zo lijkt het.

Van de laatste 5 wedstrijden werden er 3 gewonnen. Arsenal en Manchester City bleken te sterk, maar Liverpool, Southampton en Crystal Palace werden wel aan de kant gezet. De weg omhoog lijkt dus ingeslagen.

18. Hull City: van plek 3 naar de degradatiestreep

Hull City had aan het begin van dit seizoen 18 spelers. Op de bank zaten gasten uit de jeugd. Die jongens zagen Hull wel winnen in de eerste wedstrijden. Na 2 speelronden stond de club zelfs op de 3e plek. Langzaam zakte de club weer af en na 24 speelronden staan The Tigers dus op plek 18.

De club haalde in de winter een zwik spelers, waaronder Kamil Grosicki en Evandro. Maar ook gingen Robert Snodgrass en Jake Livermore de deur uit, 2 sterkhouders van het elftal. Het zal dus lastig worden voor Hull om in de Premier League te blijven.

19. Crystal Palace: verdedigende aankopen moeten club redden

Crystal Palace heeft de afgelopen transferwindow goede zaken gedaan. De club trok vooral verdedigende spelers aan. En dat is ook logisch, want Palace krijgt bijna 2 doelpunten per wedstrijd tegen. Crystal Palace scoorde wel al 32 keer, iets wat de andere degradatieclubs niet kunnen zeggen.

Patrick van Aanholt, Jeffrey Schlupp en Mamadou Sakho zijn de nieuwe aankopen van Palace. De linksbacks Van Aanholt en Schlupp kosten gezamenlijk bijna 25 miljoen euro, Sakho werd voor 2,5 miljoen gehuurd van Liverpool. De missie van Crystal Palace is duidelijk.

20. Sunderland: 5-3-2 moet de tegengoals stoppen

Sunderland won afgelopen weekend met 4-0 van Crystal Palace. Al die doelpunten vielen al in de eerste helft. In de tweede helft raakten John O'Shea, Jack Rodwell én Adnan Januzaj geblesseerd. Januzaj had in de eerste helft nog 2 assists gegeven op Jermain Defoe.

Afgelopen dinsdag speelde Sunderland ook al 0-0 tegen Tottenham Hotspur. Sinds 3 wedstrijden hanteert de club een systeem met 5 verdedigers, iets wat voor nu goed lijkt uit te pakken. De tegendoelpunten moeten nu afnemen, Defoe moet blijven scoren.