Engelse ex-voetballer verdiende door contractuele fout miljoenen meer
i

Proshots

Engelse ex-voetballer verdiende door contractuele fout miljoenen meer

admin • 12:56, 21-02-2016 / Laatste Update: 22:32, 12-12-2023

Het zal waarschijnlijk de droom zijn van iedereen die werkzaam is: een typefout in je contract die ervoor zorgt dat je miljoenen meer verdient. Het overkwam Jimmy Bullard, de Engelse ex-voetballer die in 2009 de overstap maakte van Fulham naar Hull City.

De 37-jairge Bullard is inmiddels met pensioen, maar in gesprek met The Magic Sponge blikte hij terug op zijn loopbaan. Daar kwam ook zijn transfer naar Hull City ter sprake. Fulham verkocht de middenvelder in 2009 voor 6,5 miljoen euro aan de club en toenmalig manager Roy Hodgson zei toen dat de Londense club nauwelijks met het lucratieve contract van Hull kon concurreren. Maar nu blijkt dat dat contract nog veel lucratiever was dan werd geacht.

Fout in contract

"Tijdens de onderhandelingen met Hull kwamen we uit op een weeksalaris van 51.000 euro", vertelde Bullard. "Ik was verblind door dit gigantische bedrag en zei natuurlijk dat ik het er mee eens was. Toen ik vervolgens terug kwam om het contract te ondertekenen, bleek er opeens te staan dat ik 65.000 euro per week zou gaan verdienen. Ik liet het aan mijn zaakwaarnemer zien en die zei: 'Ja, dat is waarschijnlijk een drukfout. Onderteken het maar'. Dit deed ik braaf, maar toen ik onderaan het papiertje keek, zag ik nog eens een bonus van 6500 euro staan. Mijn zaakwaarnemer beviel me om onder dat gedeelte ook gewoon mijn handtekening te zetten."

'Bedankt Hull City'

Bullard, die vervolgens drie seizoen bij Hull onder contract stond, kan nog steeds smakelijk lachen om deze fout. "Die club gooit gewoon met geld alsof het confetti is. Ik ging van 51.000 euro in de week naar 71.500 euro. Ik vier nog steeds de f*cking dag dat ik dit contract heb ondertekend. Bedankt Hull City voor het veranderen van mijn leven. Ik kom nu om in het geld."