Eredivisie presenteert nieuwe bal: ode aan Rembrandt (video)

admin • 11:10, 08-04-2019 / Laatste Update: 12:03, 05-01-2024

De eredivisie doet sinds enkele jaren iets speciaals met de wedstrijdbal en ook volgend seizoen trappen jouw helden tegen een uniek stukje leer aan. Maandag werd in het Rijksmuseum namelijk een prachtige nieuwe speelbal gepresenteerd.

Het is een ode aan schilder Rembrandt van Rijn. Op sommige vlakken zijn tekeningen van de Oude Meester te zien en er is ook voor een zelfportret gezorgd. Vet!

Van een artiest, voor een artiest

Directeur van het Rijksmuseum, Taco Dibbits, zegt in het persbericht dat het wellicht een verrassende combinatie is. Maar: "Rembrandt was een artiest, net als de beste spelers in de eredivisie. Uitzonderlijke creativiteit is zowel op het voetbalveld als op een canvas vereist om de beste te worden."

De Kromme

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Willem van Hanegem. ""Rembrandt en 'De Kromme' zijn beiden Hollandse meesters die een jubileumjaar beleven. Namens het Rijksmuseum en de eredivisie wilden we Van Hanegem de allereerste Rembrandtbal daarom graag cadeau doen voor zijn 75e verjaardag," zegt Alex Tielbeke, directeur van de eredivisie.

28 april: debuut in de eredivisie

Tijdens de voorlaatste speelronde in de eredivisie, op zondag 28 april, rolt de bal voor het eerst over de velden.