Deze Eredivisie-spelers vertegenwoordigen hun land vanavond in de Nations League
i

Pro Shots

Deze Eredivisie-spelers vertegenwoordigen hun land vanavond in de Nations League

admin • 15:32, 13-10-2018 / Laatste Update: 08:55, 08-01-2024

Er staan maar liefst 9 Nations League-potten op het programma zaterdagavond. Met natuurlijk als topaffiche Nederland - Duitsland. Dat betekent spijtig genoeg geen Eredivisie-voetbal, maar gelukkig kunnen we onze sterren misschien wel bewonderen voor hun moederland. Hieronder een overzichtje wie, wat en waar.

Nederland - Duitsland

'Verrassend genoeg' zijn hier de meeste Eredivisionisten aanwezig. Natuurlijk komen ze niet allemaal aan de bak, maar hier alvast alle namen op een rijtje:

PSV is hofleverancier van het Nederlands Elftal met 5 spelers: Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Daarna komt Ajax met 4 stuks: Daley Blind, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Frenkie de Jong. Feyenoord en AZ leveren beide 1 speler af: namens de Rotterdammers hebben we Tonny Vilhena en voor de Alkmaarders Marco Bizot.

Noorwegen - Slovenië

AZ mag bij Oranje niet zoveel spelers leveren, maar bij Noorwegen maken ze graag gebruik van de spelers van John van de Brom. Jonas Svensson, Frederik Midtsjø en Bjørn Johnsen vertegenwoordigen het rood van de Noren. Martin Ødegaard van Vitesse is er natuurlijk ook gewoon bij. De Scandinaviërs komen uit in League C, groep 4.

Tekst gaat onder tweet verder

Ierland - Denemarken

De Eredivisie staat al jaren bekend om zijn goede Deense voetballers, kijk maar naar oud-Ajacied Cristian Eriksen. Nu vertegenwoordigen Lasse Schöne en Kasper Dolberg de Amsterdamse trots tegen de Ieren in League B, groep 4.

Armenië - Gibraltar

In League D, groep 4 wordt misschien niet de meeste spannende wedstrijd gespeeld, maar is er Eredivisie-trots te vinden. Aras Özbiliz van Willem II gaat hoogstwaarschijnlijk minuten maken namens Armenië in Yerevan.

De andere 5 Nations League-wedstrijden zijn:

Slowakije - Tsjechië (League B, groep 1)

Bulgarije - Cyprus (League C, groep 3)

Georgië - Andorra (League D, groep 1)

Letland - Kazachstan (League D, groep 1)

Macedonië - Liechtenstein (League D, groep 4)