Eredivisieclubs willen dat FC Twente kort geding intrekt
i

ANP

Eredivisieclubs willen dat FC Twente kort geding intrekt

Bart van der Wijst • 18:20, 24-05-2016 / Laatste Update: 17:29, 07-01-2024

FC Twente is door de 17 overige eredivisieclubs gevraagd het kort geding van aanstaande vrijdag in te trekken. Dat meldt de NOS. De club heeft volgens de omroep al geantwoord en geeft geen gehoor aan het verzoek. 

De overige clubs kwamen tot dat verzoek voorafgaand aan de vergadering betaald voetbal van de KNVB. Het jaarlijkse overleg is dinsdag om 15.00 uur in Zeist begonnen.

Jacobs

Onno Jacobs, interim-directeur van FC Twente, reageerde voor de camera van de NOS: "De standpunten zijn nog een keer uitgewisseld. Ons werd gevraagd of wij het kort geding willen intrekken, dat zijn we niet van plan."

FC Twente wil dat de licentiecommissie de volgens de club gedane toezegging nakomt dat ze betaalde voetbal in de Eredivisie kan blijven spelen als ze schoon schip maakt. De club vindt dat ze dat heeft gedaan en nog steeds doet.

Faillisement

Volgens Twente zou een degradatie naar de Eerste Divisie betekenen dat de club failliet gaat en dus  voelt het zich genoodzaakt om in beroep te gaan tegen de verplichte terugzetting.

Jacobs verwoordde eerder een gevoel van onrecht. ,,Je moet het zien als een kind dat de kamer moet opruimen en pas als alles schoon is zijn mobiele telefoon terugkrijgt. Vervolgens ruimt hij alles op, en stofzuigt hij nog een keer extra om er zeker van te zijn dat alle rommel weg is. Maar dan komen de ouders en die zeggen dan toch: hier heb je je telefoon, maar wel zonder beltegoed.''

Het kort geding dient vrijdag om 10.00 uur bij de rechtbank in Utrecht.