Espanyol geeft 12 'supporters' stadionverbod na maken apengeluiden
i

Soeren Stache/dpa

Espanyol geeft 12 'supporters' stadionverbod na maken apengeluiden

admin • 20:05, 28-01-2020 / Laatste Update: 12:49, 05-01-2024

Espanyol heeft 12 supporters een stadionverbod gegeven. Dit is na aanleiding van racistische uitingen naar Bilbao-aanvaller Iñaki Williams. Afgelopen zaterdag waren er bij zijn wissel apengeluiden op de tribunes te horen.

Williams vroeg tijdens het duel aan zijn aanvoerder Iker Muniain om de spreekkoren bij de arbitrage te melden, maar scheidsrechter José María Sánchez Martínez besloot de wedstrijd niet stil te leggen. Hij had het incident niet opgemerkt. De zaak werd groot nieuws in Spanje en Williams kreeg steun vanuit alle hoeken.

Afstand

Espanyol nam na afloop afstand van het racisme en deed onderzoek op basis van videobeelden. 12 supporters worden aan de hand daarvan in de toekomst geweigerd door de club uit Barcelona. "Daarmee doen we wat we kunnen want voetbal heeft waardes te verdedigen”, stelt Espanyol. Athletic is blij met de inzet van Espanyol en spreekt over "een minderheid die niet welkom is in het voetbal."

IÑAKI WILLIAMS on Twitter

Es muy triste que a día de hoy sigamos viviendo escenas de racismo en el fútbol. Tenemos que acabar con ello entre TODOS. Gracias por vuestro apoyo. #NOalRacismo #SayNoToRacism ✋ ✋