Estland met 3 'oude bekenden' in de basis tegen Oranje
i

BSR Agency

Estland met 3 'oude bekenden' in de basis tegen Oranje

admin • 22:02, 09-09-2019 / Laatste Update: 06:43, 08-01-2024

Estland hoopt Oranje pijn te doen en ook gelijk het eerste puntje van deze EK-kwalificatiereeks te bemachtigen. Dit gaat het land doen met 3 'oude bekenden' van ons koude kikkerlandje in de basis. Ook zit er nog eentje op de bank.

Allereerst is dat Ragnar Klavan, misschien wel de bekendste Est. De verdediger speelde in Nederland voor Heracles Almelo en AZ en kwam via FC Augsburg zelfs bij Liverpool terecht. De captain van de Esten zat nog op de bank van Liverpool tijdens de verloren CL-finale in 2017 (3-1 tegen Real Madrid).

De 6-voudig Voetballer van het Jaar in Estland verdient tegenwoordig zijn brood in Italië. Hij speelt bij Cagliari in de Serie A.

De volgende 'oude bekende' is Henrik Ojamaa. De aanvaller speelde in het seizoen 2016/2017 met Go Ahead Eagles in de Eredivisie. Hij maakte geen onuitwisbare indruk in Deventer.

Bekenden uit Brabant 

Ook Karol Mets speelt, een andere 'oude bekende' uit Nederland. Hij speelde 2 seizoenen voor NAC Breda. Tegenwoordig komt hij uit voor AIK in Zweden.

De laatste 'oude bekende' is Rauno Sappinen. De aanvaller zal eigenlijk vooral in Den Bosch en omstreken een belletje doen rinkelen. Sappinen speelde afgelopen seizoen voor FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie. Dit jaar speelt hij voor Domzale uit Slovenië. Tegen Oranje houdt hij de bank warm.

Karol Mets in actie namens NAC - BSR Agency

De volledige XI van Estland: Lepmets; Teniste, Tamm, Klavan, Kallaste; Ainsalu, Mets, Kaït; Zenjov, Sorga, Ojamaa

De opstelling van Oranje nog niet gezien? Klik dan even hierrr!