Ethiopische scheids achtervolgd en lens geslagen na discutabele beslissing (video)

Trevor Wagener • 20:22, 01-05-2018 / Laatste Update: 01:24, 08-01-2024

Wat een bizarre beelden zijn dit, afkomstig uit de Ethiopische Premier League! Daar werd een scheidsrechter aangevallen nadat hij een discutabele beslissing maakte.

Defence, het militaire elftal uit de competitie, leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen tegen Welwalo Adigrat University. In de slotfase van de wedstrijd besloot de arbiter dat de bal bij een poging de lijn was gepasseerd. Hij gaf dus een goal aan Defence, tot ongekende woede van Welwalo Adigrat-spelers!

Achtervolging

Zij renden hem meteen achterna en werkten hem keihard tegen de vlakte. Hierna mishandelden zij de scheidsrechter met enkele rake trappen en klappen. De scheids probeerde zich voor de ellende begon nog te verdedigen met een cornervlag. Ook kreeg de arme leidsman van dienst klappen van 1 van de coaches van Welwalo.

Kein geloel

De boze trainer is inmiddels ontslagen. De Ethiopische voetbalbond heeft alle wedstrijden tot nader orde uitgesteld. Het is niet het 1e incident in de vaderlandse voetbalcompetitie. De bond is het na dit incident in ieder geval kotsbeu.