'Europese topcompetitie lonkt voor Chery'

'Europese topcompetitie lonkt voor Chery'

Harry Nijland • 16:35, 08-06-2015 / Laatste Update: 03:06, 13-12-2023

Tjaronn Chery kan naar China, maar ziet dat niet zitten. Gek is dat niet: clubs uit Italië, Duitsland en Spanje willen hem graag overnemen van FC Groningen.

Het moet gek lopen wil Tjaronn Chery volgend seizoen nog bij FC Groningen onder contract staan. De 27-jarige middenvelder, die voor het duel met de Verenigde Staten voor het eerst bij het Nederlands Elftal zat, kan een miljoenencontract tekenen in China, maar richt zijn pijlen op een overgang naar een Europese topcompetitie.

Dat Chery naar één van de grote competities vertrekt is aannemelijk, zegt zaakwaarnemer Erzin Arkan. Werder Bremen en Lazio Roma worden door hem genoemd, evenals een onbekende Spaanse ploeg. Ook Peter Jeltema, manager technische zaken van FC Groningen, houdt er rekening mee dat hun sterspeler vertrekt. "Dit is de derde transferperiode waarin er aan Tjaronn getrokken wordt", zegt hij tegen FOX Sports. "We zijn best bereid om mee te werken aan een overgang, maar wel onder de voorwaarde dat drie partijen tevreden zijn."