Everton-fan die Lyon-speler klapte veroordeeld tot 8 weken cel (video)
i

Getty Images

Everton-fan die Lyon-speler klapte veroordeeld tot 8 weken cel (video)

Trevor Wagener • 18:25, 01-06-2018 / Laatste Update: 06:52, 05-01-2024

De 30-jarige Michael Fitzpatrick uit Prescot zal de komende tijd nog regelmatig met spijt terugdenken aan zijn onbezonnen actie op 19 oktober 2017, toen hij een speler van Olympique Lyon een klap verkocht. Hij kreeg daarvoor al een levenslang stadionverbod bij zijn favoriete club Everton, maar nu volgt ook nog een celstraf van 8 weken. 

Klappen

Fitzpatrick mengde zich tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Everton en Olympique Lyon (1-2) in een opstootje langs de lijn, nadat Everton-verdediger Ashley Williams een onnodige duw verkocht aan Lyon-doelman Anthony Lopes. Het meest idiote van de debiele actie van Fitzpatrick was nog wel dat hij zijn klap verkocht terwijl hij zijn 3-jarige zoontje in zijn andere arm had.

Voorbeeld

Everton gaf Fitzpatrick de volgende dag direct een levenslang stadionverbod en ook kreeg de 30-jarige later nog een landelijk stadionverbod van 6 jaar. Nu moet hij dus ook nog 8 weken de gevangenis in, kreeg hij afgelopen week te horen.

Fitzpatrick gaf eerder al aan enorm spijt te hebben van zijn actie. Hij vreesde dat hij zijn relatie met zijn kinderen daarmee op het spel had gezet. Genoeg redenen om je handen thuis te laten, toch?