Ex-Utrechter Ruiter met Sunderland op Wembley: 'Fans verdienen promotie'
i

Sunderland

Ex-Utrechter Ruiter met Sunderland op Wembley: 'Fans verdienen promotie'

admin • 19:21, 21-05-2019 / Laatste Update: 15:36, 07-01-2024

De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de 6-voudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar het 3e niveau (League One), maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het 2e niveau als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”

Lees hier over de Nederlandse tegenstander van Ruiter: Anfernee Dijksteel: Van amateur in Nederland naar finale op Wembley

Ruiter weet dat de druk zondag bij Sunderland ligt, dat qua aanhang en historie tot de grootste clubs van Engeland behoort. Sportief raakte de club uit het noordoosten van het land de afgelopen jaren flink in verval, maar onder nieuwe eigenaren is de weg omhoog dit seizoen weer ingezet op het 3e niveau.

,,Het zijn 2 bijzondere jaren geweest, maar ik hoop op Wembley mooi af te kunnen sluiten. Een paar jaar geleden was ik met m’n vader nog bij een stadiontour op Wembley. Leeg vond ik het toen al een indrukwekkend stadion, maar straks ben ik er voor de 2e keer in 2 maanden als speler terwijl het vol is'', zegt Ruiter tegen het AD. ,,Ik denk dat er geen stoeltje meer vrij zal zijn, want deze wedstrijd leeft enorm bij beide clubs.”

Netflix

Ruiter had nog een rol in de Netflix-docu over Sunderland. De verwachting was dat de mannen een film zouden maken over de weg naar promotie, in plaats daarvan liep het helemaal anders.

Einde

Voor Ruiter zal deze finale zijn laatste potje voor Sunderland betekenen: ,,Ik ben pas 32 jaar, dus ik wil nog wel een paar jaar lekker keepen. Dat kan bij een club in Nederland zijn, maar in het buitenland is ook prima. Spijt van mijn keuze voor Sunderland heb ik zeker niet.”