Excelsior breidt stadion uit
i

Artist impression LIAG architecten en bouwadviseurs.

Excelsior breidt stadion uit

admin • 12:27, 01-04-2016 / Laatste Update: 22:05, 12-12-2023

Of Excelsior komend seizoen nog in de Eredivisie speelt, is nog maar de vraag. In ieder geval verandert dat niks aan de plannen van de clubleiding om het stadion uit te breiden. Twee van de lege hoeken van Woudestein worden komende zomer volgebouwd, wat 750 plaatsen extra oplevert.

De eerste schetsen van een nieuw Woudestein werden alweer ruim veertien maanden geleden gepresenteerd door Excelsior-voorzitter Albert de Jong. Volgens dit plan moesten nieuwe tribunes komen in de lege hoeken van het stadion, toch al een doorn in het oog van de directie van de club. Voor definitieve ontwerpen of concrete bouwplannen was het destijds nog veel te vroeg. Met name financieel moest er nog het nodige gebeuren.

Groei

Door de handhaving in de Eredivisie vorig seizoen is het nu dan toch zo ver. De twee hoeken aan weerszijden van de Robin van Persie-tribune worden komende zomer dichtgebouwd, wat in totaal 750 extra plaatsen gaat opleveren. De totale capaciteit groeit naar ongeveer 4500 zitplaatsen.

Geen gevaar

Als alles volgens plan verloopt, begint de bouw in juni. De verwachting is dat de nieuwe tribunes begin september, na de start van het nieuwe seizoen, opgeleverd worden. Bij eventuele thuiswedstrijden voor die tijd kunnen supporters gewoon op de huidige tribunes plaatsnemen. Als Excelsior degradeert dan komen de financiën van de club niet in gevaar door de investering. De club staat op dit moment 16de wat nacompetitie zou betekenen.

[poules_game team="excelsior" pool=“sportnieuws-wekelijks/eredivisie-2015-16”]