FC Twente moet ook in de toekomst telefoonnummers van fans aan politie geven
i

Pro Shots

FC Twente moet ook in de toekomst telefoonnummers van fans aan politie geven

Martijn Baars • 20:32, 04-04-2017 / Laatste Update: 21:28, 12-12-2023

Fans en supportersverenigingen van FC Twente waren vorige week woest toen uitlekte dat de club telefoonnummers van fans had gedeeld met de lokale politie.

Na een vechtpartij bij een tankstation met fans van De Graafschap, werden de nummers van 6 fans aan de politie gegeven. FC Twente zei 'sorry', maar nu blijkt dat dat 'gewoon' volgens de regels is en dat ook in de toekomst dat moet als de politie daar om vraagt.

'Gewoon' volgens afspraak

“Supporters die wedstrijden bezoeken mogen verwachten dat we discreet met die gegevens omgaan. Het zal niet weer gebeuren”, zei Mark Timmers vorige week nog namens de club. Maar nu blijkt dat FC Twente gewoon afspraken heeft gemaakt met de politie, justitie en de gemeente omtrent het delen van persoonsgegevens.

'Werkafspraken aanscherpen'

Dat er in de toekomst géén telefoonnummers van fans meer worden doorgegeven, lijkt ook nog niet zeker. “Voor ons is dit incident aanleiding om de interne werkafspraken aan te scherpen over bijvoorbeeld het verstrekken van telefoonnummers. Met de politie, justitie en de gemeente en Twente Verenigt spreken wij hier ook over.”