FC Twente zoekt naar goede assistent Hake: 'Een serieuze optie'

FC Twente zoekt naar goede assistent Hake: 'Een serieuze optie'

admin • 09:44, 07-10-2015 / Laatste Update: 04:56, 13-12-2023

FC Twente ziet in de huidige interim-trainer René Hake een 'serieuze optie' om het seizoen vol te maken als trainer van de hoofdmacht. Dat zegt technisch manager Ted van Leeuwen tegen Voetbal International. De Enschedese club wil graag met een toptrainer aan de slag, maar ligt door de financiële malaise van de afgelopen jaren aan banden.

Eind deze week moeten op een vergadering van het bestuur spijkers met koppen worden geslagen. De namen van gelouterde coaches als Fred Rutten en Jos Luhukay zijn in Enschede aan de orde gekomen, maar een obstakel is dat het financieel noodlijdende FC Twente het zich niet kan veroorloven weelderige trainerscontracten af te sluiten.

Een andere mogelijkheid is dat Hake het seizoen afmaakt, zodat de club de tijd heeft zichzelf opnieuw te positioneren, een technisch beleid te ontwikkelen en daarbij een nieuwe trainer te zoeken. "Het is een serieuze optie dat wij voorlopig met René Hake doorgaan", beaamt Van Leeuwen. "In dat geval moet er wel een goede assistent aan de staf worden toegevoegd. Deze week hopen we duidelijk te krijgen welke kant het op gaat."

Lees ook: Touzani dolt jeugdspelers Manchester City (video)

Lees ook: Adriaanse: Ik ben bont en blauw geslagen door Feyenoord-fans

Lees ook: F1-baas: ‘Topteams hebben Verstappen in het vizier’