Ferguson staat achter Van Gaal

Ferguson staat achter Van Gaal

admin • 08:53, 08-12-2015 / Laatste Update: 08:42, 08-01-2024

Iedereen in Manchester uit zijn onvrede, aan de vooravond van het beslissende Champions League-uitduel met VfL Wolfsburg. In de eerste plaats op Old Trafford zelf, waar het gemor zaterdagmiddag opnieuw massaal van de tribunes rolde, na de 0-0 tegen West Ham United. Iemand die niet meegaat met de massa is sir Alex Ferguson, hij steunt Louis van Gaal.

,,Het is altijd leuk om naar United te kijken,'' zei de legendarische oud-manager, die zich verder niet specifiek uitliet over Van Gaal en het huidige elftal. Die impliciete steun van Ferguson verandert niet heel veel aan de publieke opinie. Het krediet van Van Gaal inmiddels zo ver afgezakt, dat elke wedstrijd van United nu onder hoogspanning staat. In tegenstelling tot het afgelopen seizoen, dat in de perceptie van de aanhang nog een soort 'tussenjaar' was. Het zou een nieuwe dreun betekenen als United al in de poulefase van de Champions League wordt uitgeschakeld.

Blessures

United moet dinsdagavond winnen in Wolfsburg om alles in eigen hand te houden, in de poule waarin ook PSV en CSKA Moskou uitkomen. ,,Het wordt moeilijk,'' erkent Van Gaal, die ook nog eens met een waslijst aan blessures kampt. Wayne Rooney, Morgan Schneiderlin, Marcos Rojo, Ander Herrera en Luke Shaw ontbreken. United reisde maandag met een 19-koppige selectie naar Duitsland, onder wie Powell (21), een speler die 16 maanden niet uitkwam in het eerste elftal.