Feyenoord en FC Twente vervelen publiek in snikhete Kuip
i

ANP

Feyenoord en FC Twente vervelen publiek in snikhete Kuip

Martijn Baars • 18:33, 16-08-2020 / Laatste Update: 21:13, 04-01-2024

De 2e oefenwedstrijd van Feyenoord in de voorbereiding op het nieuwe seizoen was er eentje om snel te vergeten. In de Kuip gebeurde er weinig bij het treffen tussen Feyenoord en FC Twente met een logische 0-0.

De nieuwkomers Bryan Linssen en Mark Diemers begonnen aan de wedstrijd tegen FC Twente. Ze konden in de wederom warme Kuip nog niet imponeren, net als hun ploeggenoten. Bij Twente viel na rust op hoe makkelijk de zelf opgeleide spelers Casper Staring en Thijs van Leeuwen speelden in het centrum achterin. Ze bleven moeiteloos overeind in het gezapige oefenduel.

Advocaat moest in defensief opzicht improviseren. Ian Smeulers kreeg een plek als linksback. Na rust mocht de Schot George Johnston daar laten zien hoe ver hij is.

Duitse tegenstanders

Advocaat is blij dat de verplichte oefenwedstrijden tegen andere clubs uit de Eredivisie voorbij zijn. De Hagenaar oefent al z’n hele loopbaan als trainer niet graag tegen clubs die hij in de competitie ook gaat ontmoeten. Zaterdag speelt Feyenoord in Duitsland tegen MSV Duisburg en Borussia Dortmund. Daarna volgt, als alles volgens plan verloopt, de Helden Cup in het Oostenrijkse Kufstein. Daar oefenen de Rotterdammers tegen Arminia Bielefeld en Hamburger SV.