Feyenoord opent seizoen met gelijkspel in extremis tegen buurman Sparta

BSR

Trevor Wagener • 18:25, 04-08-2019 / Laatste Update: 10:46, 15-01-2024

Feyenoord is het eredivisieseizoen begonnen met een zwaarbevochten gelijkspel. In De Kuip speelden zij met 2-2 gelijk tegen Sparta.

De ploeg van Jaap Stam begon redelijk aan de wedstrijd. Feyenoord had de overhand en drukte Sparta naar achteren, maar het duurde lang voordat zij gevaarlijk werden voor het Sparta-doel. Een schot van Dylan Vente miste vernuft en een poging van Orkun Kökcü belandde via de uitblinkende Sparta-keeper Tim Coremans op de paal.

Geklungel

In de 2e helft leek Feyenoord beter uit de startblokken te komen. De ploeg oogde scherp, maar kon niet voorkomen dat Sparta op voorsprong kwam. Hier gingen flaters in de defensie aan vooraf: doelman Kenneth Vermeer zag er bij het uitkomen niet goed uit en stond daardoor op het verkeerde been toen Mohamed Rayhi van 20 meter binnenschoot.

Feyenoord was wakker geworden en zocht direct de aanval. Steven Berghuis, die dezelfde dag zijn contract verlengde tot 2022, leek de redder te worden. De buitenspeler toonde zich actiever in de 1e helft, maar werkte kort voor het uur een enorme kans om zeep: in compleet vrije positie eindigde zijn kopbal op de paal.

Korte duur

Kort daarna was het wel raak voor Feyenoord en Berghuis. Na een mooie aanval gleed Berghuis op aangeven Ridgeciano Haps de 1-1 binnen. Opnieuw leek Feyenoord door te willen stomen, maar viel de bal aan de andere kant binnen: Coremans zette een aanval op, waarna Ragnar Ache de ingevallen Lars Veldwijk 1 op 1 op Vermeer zette. Veldwijk faalde niet: 1-2.

10 minuten voor tijd had Feyenoord-debutant Luciano Narsingh dé kans op de 2-2. Na prima werk van Jeremiah St. Juste en Berghuis schoot Narsingh vanuit de draai net naast. In de slotfase viel Eric Botteghin uit met een blessure, waardoor de lappenmand voor Stam en co weer een stuk dikker is en een nieuwe tegenvaller kent. Botteghin werd vervangen door Naoufal Bannis, die zijn officiële debuut maakte.

In extremis zorgde invaller Sam Larsson dan toch nog voor enige berusting in Rotterdam. Diep in blessuretijd maakte hij na een scrimmage in de Sparta-defensie van dichtbij de 2-2. Wat een wedstrijd!