Van Feyenoord overgekomen Ajax-talent: 'Sliep vroeger al onder een Ajax-dekbed'
i

BSR

Van Feyenoord overgekomen Ajax-talent: 'Sliep vroeger al onder een Ajax-dekbed'

Trevor Wagener • 19:29, 24-05-2019 / Laatste Update: 07:52, 08-01-2024

Voor Ajax Onder-19-speler Quinten Timber staat er aankomende zaterdag een bijzondere ontmoeting op het programma met de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De 17-jarige middenvelder speelde tot zijn 13e in de jeugdopleiding van de Rotterdammers, waarna hij overstapte naar Ajax.

"Ik sliep vroeger al onder een Ajax-deken", aldus het talent op de website van zijn club. Toen Timber nog voor amateurclub DVSU uit Uitrecht speelde, werd hij al gescout door Ajax. "Mijn broertje Jurriën en ik kregen een aanbod van Ajax", ging de Utrechter verder.

Familie-dingetje

"Op dat moment wilde Feyenoord juist mijn andere broer Dylan aantrekken. We zijn met z'n 3-en naar Rotterdam gegaan, want dat was makkelijker voor mijn moeder. Na veel overwegingen met mijn familie en de club zijn Jurriën en ik later overgestapt naar Ajax."

Fan vanaf dag 1

Timber ziet verschillen tussen de opleidingen van beide clubs. "Bij Feyenoord kregen we vooral strijdlust mee, maar we wilden ook op voetbalgebied vooruitgaan", legde de Nederlandse jeugdinternational uit. "Dat kan het beste bij Ajax. Bovendien ben ik altijd fan van Ajax geweest. Vroeger sliep ik al onder een Ajax-deken. We zijn blij om hier te mogen spelen."

Mooiste wedstrijden

Zaterdag is Timber bij winst verzekerd van het kampioenschap. "In Spanje heb je Barcelona - Real Madrid, in Duitsland Dortmund - Bayern München en hier in Nederland Ajax - Feyenoord. Die sportieve haat, de wil om te presteren en de trots waarmee je speelt is zo groot. Mooier kan niet: kampioen kunnen worden op De Toekomst tegen Feyenoord. Dan moet je de titel ook pakken."