Feyenoord schrikt van promotieregeling KNVB
i

ANP Sport

Feyenoord schrikt van promotieregeling KNVB

Martijn Baars • 17:39, 26-08-2020 / Laatste Update: 03:01, 08-01-2024

Feyenoord is absoluut niet blij met de promotieregeling die de KNVB heeft vastgesteld voor de elftallen onder 21 jaar. Technisch directeur Frank Arnesen kreeg laatst vanuit Zeist te horen dat een kampioenschap van Feyenoord in de nieuwe competitie niet automatisch promotie naar de Tweede Divisie betekent.

Als Jong Sparta en Jong Volendam, de enige profclubs in die afdeling, namelijk zelf goed presteren zal een titel van Feyenoord waardeloos zijn. "Daar zijn we absoluut niet blij mee”, zegt Arnesen tegen het AD. "We nemen ons elftal heel serieus, alles is geregeld en dan hoor je dit. Als Sparta en Volendam in de top 9 finishen, kunnen we niet promoveren."

Sparta en Volendam

Als Sparta en Volendam eindigen op een plek van 10 tot 16, volgen er promotie/degradatieduels met de kampioen in de Onder 21 competitie. Alleen als Sparta of Volendam bij de onderste 2 ploegen eindigt in de Tweede Divisie is er meteen sprake van promotie.

'Nee, dat denk ik niet'

"Of dit lastig is om jongens straks langer gemotiveerd te houden in het elftal onder 21?", zegt Arnesen. "Nee, dat denk ik niet. Voor jonge spelers blijft het een prima niveau. Alleen voor spelers als Vente, Smeulers, Wehrmann en El Bouchataoui, die al in 1e elftallen hebben gespeeld is het aanpassen. Maar we zijn duidelijk geweest, we nemen dit elftal serieus. We nemen de spelers serieus. De staf is in orde en dan wil je ook promoveren als je kampioen zou worden."