Van Gaal's glazen bol: Ajax wint de beker, AZ kan weer eens kampioen van Nederland worden
i

Erwin Spek/Soccrates

Van Gaal's glazen bol: Ajax wint de beker, AZ kan weer eens kampioen van Nederland worden

admin • 00:18, 05-05-2019 / Laatste Update: 08:16, 05-01-2024

Louis van Gaal weet het zeker: Ajax wint zondag de KNVB-beker en AZ kan in Nederland net zo stunten als dat de Amsterdammers dat in Europa doen. Hij kan het weten, want hij maakte de Alkmaarders immers kampioen in 2009.

AZ opende zaterdagmiddag een gigantische indoorhal met een wedstrijd van de onder-16 tegen de leeftijdsgenootjes van Real Madrid (AZ won na penalty's) en gaf daar zijn mening over de bekerfinale tegen FOX Sports. "Ik denk dat Ajax gaat winnen, maar je weet nooit. Barcelona werd ook helemaal weggespeeld door Liverpool, maar won met 3-0. Dat kan Willem II ook, die Alexander Isak kan uit het niets een goal maakte", zei hij over de jonge Zweed.

Van Gaal denkt dat Ajax ook in de return tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League de favoriet is. "Ik vond ze ook favoriet in Londen, dus ik zie geen verschil. En in een eventuele finale maken ze meer kans tegen Barcelona dan tegen Liverpool. Hoe veel prijzen ze gaan pakken dit jaar? Dat weet je niet. Ik stond met Barcelona ooit in de halve finale van de Spaanse beker en van de Champions League én bovenaan in de competitie, maar uiteindelijk won ik niks. Dat hangt allemaal van kleine details af."

AZ kampioen

Natuurlijk kon AZ TV niet achterblijven met een vraag over de club. "Ik hoop dat AZ snel weer eens kampioen wordt", sprak De Tulpengeneraal. "Natuurlijk kan dat. Wat ik over Ajax heb gezegd, geldt ook voor AZ. Het maakt niet uit of je minder financiële middelen hebt, het gaat om hoe je met elkaar voetbal bedrijft. Daaraan moeten ze zich vasthouden. Ajax laat het nu zien op het hoogste niveau, dat kan AZ ook in Nederland.”