Gedoe om volgorde penalty's amateurbeker; oud-profclub RBC gaat in beroep
i

EPA

Gedoe om volgorde penalty's amateurbeker; oud-profclub RBC gaat in beroep

admin • 08:46, 27-02-2019 / Laatste Update: 19:46, 12-12-2023

Het bekerduel tussen SSV’65 en RBC krijgt nog een langer staartje dan de penaltyserie van 32 pingels die de wedstrijd besliste. De Roosendaalse derdeklasser werd uitgeschakeld na strafschoppen, maar meent dat er een fout is gemaakt in de volgorde van de penaltyreeks. RBC kondigde dinsdagavond meteen aan stappen te ondernemen.

Na 32 strafschoppen was het afgelopen voor RBC. Achteraf ging het vooral over de wijziging van de volgorde waarin de penalty’s genomen werden. De eerste 14 strafschoppen werden volgens het ABBA-systeem afgewerkt, maar vervolgens besloot de arbiter om de ploegen om en om een penalty te laten nemen.

Protest aantekenen

,,Je kunt niet zomaar het systeem veranderen zonder ons in te lichten”, zei RBC-coach Henk Vos erover. ,,Wij gaan in protest, dit krijgt nog een vervolg.”

Eerder voorgekomen

Dit geval doet denken aan de soap rondom de strafschoppenserie bij FC Lisse - Hoek in 2017. Ook toen liet de scheidsrechter de penalty's niet in de juiste volgorde nemen. Hoek tekende bezwaar aan en uiteindelijk besloot de rechter dat de strafschoppen opnieuw genomen moesten worden.

Het bestuur van RBC gaat in protest vanwege een door scheidsrechter Mol onjuist gehanteerd strafschoppensysteem #SSV’65-RBC #RBCleeft!

— RBC (@RBCvoetbal) 26 februari 2019

Penaltyserie @SSV_65 - @RBCvoetbal:

ABBAABBAABBAABABABABABABABABABAB

Zeer vreemd @KNVBZuid1! #beker

— Maarten Elst (@elstmaarten) 26 februari 2019

Net 32 strafschoppen live zitten kijken bij SSV'65 - @RBCvoetbal. Zat een luchtje aan.

Eerste 10 penalty's dus volgens ABBA (stand 3-3). Dus sudden death.

Daarna volgorde SSV'65 - RBC - RBC - SSV'65 (weer ABBA, stand 5-5).

En vanaf nummer 15 ineens ABAB... Vreemd?

— Dennis Kas (@dennis_kas) 26 februari 2019